WISTERIA TREE

Γουιστέρια ή αλλιώς Γλιτσίνια όπως τη λέμε στη χώρα μας είναι ένα εντυπωσιακό φυλλοβόλο αναρριχώμενο φυτό που μας ήρθε από την μακρινή Κίνα.
Σίγουρα δεν συναντάται αρκετά συχνά, όμως, πάντα κατά την περίοδο άνθισης του εντυπωσιάζει τους παρατηρητές με την εμφάνιση της. Η γλυτσίνια είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης, ανθίζει νωρίς την άνοιξη, τα λουλούδια της είναι πολύ εντυπωσιακά και κρέμονται σε ταξιανθίες χρώματος λευκού,κόκκινου,μωβ ή μπλε. Μια δευτερεύουσα άνθιση μπορεί να παρουσιασθεί κατά το Καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν ποικιλίες με λευκά ή ροζ άνθη, αλλά είναι δυσκολότερο να βρεθούν στην Ελλάδα. Μπορεί να ξεπεράσει και τα 25 μέτρα σε ύψος και το πλάτος της φτάνει τα 10 μέτρα. Όσο γρήγορη και επιθετική ανάπτυξη κι αν έχει τόσο αργή είναι η ανθοφορία της, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 6 χρόνια για να μας προσφέρει τα εντυπωσιακά της άνθη. Το φυτό πρέπει να ωριμάσει κατάλληλα πριν ανθίσει, γι'αυτό και χρειάζονται τόσα χρόνια αναμονής, βέβαια μας αποζημιώνει με το πλούσιο φύλλωμα της που με τα χρόνια γίνεται ολοένα και πλουσιότερο. Ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών. Συνιστάται η φύτευση σε ηλιόλουστες θέσεις. 

 Η Ουιστέρια η Σινική δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς την καλλιέργεια της και μάλιστα θα τα καταφέρει αρκετά καλά σε διάφορους τύπους χώματος, αρκεί να εξασφαλίζεται η σωστή αποστράγγιση. Αν και έχει ανάγκη από μέτριας συχνότητας ποτίσματα, θα αντέξει και σε περισσότερο ξηρές συνθήκες. Το κλάδεμα απαιτείται επίσης, λόγω της μεγάλης και ταχύτατης ανάπτυξης της.
Αν και είναι ανθεκτικό φυτό, δεν τα πάει αρκετά καλά με τις μεταφυτεύσεις. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή σε αυτήν την καλλιεργητική εργασία.
Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό,αντέχει μέχρι και τους -30 βαθμούς κελσίου,στην ξηρασία αλλά και τον άνεμο, αρκεί βέβαια να έχει σωστή στήριξη. Το χειμώνα η γλιτσίνια χάνει τα φύλλα της και δεν θα σας θυμίζει καθόλου το εύρωστο φυτό που ξέρετε αφού θα παραμείνουν μόνο τα ξερά κλαδιά.
Ένα πανέμορφο λουλούδι με υπέροχα χρώματα και ευωδιά που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν κήπο.









ΠΗΓΗ : www.anthokipos.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

ΜΟΝΑΞΙΑ