ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ




Η κρυολιπόλυση είναι μία καινοτόμος, μη επεμβατική μέθοδος που αντιμετωπίζει οριστικά το επίμονο τοπικό πάχος, επιδεικνύοντας αποτελέσματα ταυτόσημα της λιποαναρρόφησης.

Πρόκειται για απόλυτα ασφαλή διαδικασία που κρυσταλλοποιεί τα λιποκύτταρα και τα απομακρύνει μόνιμα με ένα φυσιολογικό τρόπο, χωρίς να βλάπτει τους παρακείμενους ιστούς.

Η επαναστατική θεωρία της κρυολιπόλυσης ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και αξιοποιήθηκε από την εταιρεία ZELTIQ, η οποία ιδρύθηκε το 2005 στις ΗΠΑ και κατασκεύασε την πρωτοποριακή συσκευή Coolsculpting . Το μηχάνημα Coolsculpting τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε και τελειοποιήθηκε και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν όλες οι κλινικές μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συσκευής. Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το γεγονός πως η κρυολιπόλυση με τη συσκευή Coolsculpting έχει πάρει την έγκριση του FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Και πρέπει να υπογραμμιστεί ότι μόνο η Coolsculpting κρυολιπόλυση έχει έγκριση από το FDA και όχι οποιαδήποτε κρυολιπόλυση.

Η κρυολιπόλυση-κρυογλυπτική δεν προορίζεται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Απευθύνεται σε άτομα με κανονικό βάρος που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους στην κοιλιά (εμπρός ή στα πλάγια), σ τους μηρούς, στα μπράτσα κλπ, οι οποίες επιμένουν παρά την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 μήνες.

Η κρυολιπόλυση Coolsculpting θα ελαττώσει μόνιμα το 20-30 % των λιποκυττάρων της θεραπευόμενης περιοχής. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνιμο υπό την προυπόθεση ότι πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει παρά την σωστή διατροφή και την γυμναστική.


Όλες οι κρυολιπολίσεις που διαφημίζονται δεν είναι ίδιες. Η συσκευή Coolsculpting έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία. Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις.

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Γεώργιο Αραβανή για τις πολύτιμες πληροφορίες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του κυρίου Γεωργίου Αραβανή www.aravanisplasticsurgery.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

ΜΟΝΑΞΙΑ

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ